- Úvod
- Kávový rádce
- Příprava kávy
- Příprava kávy s filtrem Phin
PŘÍPRAVA KÁVY V KÁVOVARU PHIN CA PHE:
Phin Ca Phe je tradiční vietnamský kávovar, vyrobený z nerezu. Příprava kávy na kávovaru Phin Ca Phe je velmi snadná a je podobná přípravě kávy v dripperu. Nejčastěji se káva v Phin Ca Phe připravuje z vietnamské robusty s přidáním lžičky kondenzovaného mléka.
Kávovar Phin Ca Phe sestává ze 4 dílů - spodního sítka, extrakční nádoby, vnitřního sítka a víčka. Vše jevyrobeno z kvalitního nerezu a snadná je tak i údržba kávovaru, který je možné mít v myčce. Celý set jezároveň velmi lehký a můžete si jej tak vzít všude s sebou.
Potřebujete:
nejlépe vietnamská káva např. Trung Nguyen
kávový "Phin" filtr
horká voda
šálek, lžička
podle libosti sladké kondenzované mléko
Postup přípravy kávy
do sklenice či šálku dejte 1-2 lžíce kondenzovaného mléka
umístěte spodní sítko na sklenici nebo šálek
do sítka uložte extrakční nádobu a nasypte do ní 2-3 lžičky hrubě namleté kávy (doporučujeme silnější kávy s vyšším podílem robusty)
přiklopte vnitřním sítkem a lehce stlačte
zalijte trochou horké vody (~90°C) a nechte 10-20 vteřin spařit
dolijte do nádoby požadované množství vody a přiklopte víčkem
všechna voda by měla přes kávu překapat během 3-4 minut
Kávu můžete podávat jak horkou, tak i ledovou. Tímto způsobem se podává v teplém vietnamském podnebí. Stačí filtr umístit nad sklenici s ledem nebo ledovou tříští a získáte tak osvěžující nápoj.
video: https://www.youtube.com/watch?v=10IqxId2VSQ
kód:
video: http://youtu.be/5IGxH_cfl10