1. Úvod
  2. Kávový rádce
  3. Příprava kávy
  4. Příprava kávy s filtrem Phin

 

PŘÍPRAVA KÁVY V KÁVOVARU PHIN CA PHE:

Phin Ca Phe je tradiční vietnamský kávovar, vyrobený z nerezu. Příprava kávy na kávovaru Phin Ca Phe je velmi snadná a je podobná přípravě kávy v dripperu. Nejčastěji se káva v Phin Ca Phe připravuje z vietnamské robusty s přidáním lžičky kondenzovaného mléka.

Kávovar Phin Ca Phe sestává ze 4 dílů - spodního sítka, extrakční nádoby, vnitřního sítka a víčka. Vše jevyrobeno z kvalitního nerezu a snadná je tak i údržba kávovaru, který je možné mít v myčce. Celý set jezároveň velmi lehký a můžete si jej tak vzít všude s sebou.

 

Potřebujete:

  • nejlépe vietnamská káva např. Trung Nguyen

  • kávový "Phin" filtr

  • horká voda

  • šálek, lžička

  • podle libosti sladké kondenzované mléko

 

Postup přípravy kávy

  • do sklenice či šálku dejte 1-2 lžíce kondenzovaného mléka

  • umístěte spodní sítko na sklenici nebo šálek

  • do sítka uložte extrakční nádobu a nasypte do ní 2-3 lžičky hrubě namleté kávy (doporučujeme silnější kávy s vyšším podílem robusty)

  • přiklopte vnitřním sítkem a lehce stlačte

  • zalijte trochou horké vody (~90°C) a nechte 10-20 vteřin spařit

  • dolijte do nádoby požadované množství vody a přiklopte víčkem

  • všechna voda by měla přes kávu překapat během 3-4 minut

 

Kávu můžete podávat jak horkou, tak i ledovou. Tímto způsobem se podává v teplém vietnamském podnebí. Stačí filtr umístit nad sklenici s ledem nebo ledovou tříští a získáte tak osvěžující nápoj.

 

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=10IqxId2VSQ

 

kód:

 

video: http://youtu.be/5IGxH_cfl10